Over Maya Burghouts

 

Maya Burghouts is een alround, ervaren styliste van het eerste uur!

Haar liefde voor vorm, kleur en sfeer heeft zij niet van een vreemde. Zij komt uit een creatief gezin van kleermakers en modemensen! Zij heeft de mode opleiding gedaan in Amsterdam waarna zij als in-en verkoper is gaan werken voor Benneton. Na enkel jaren is zij als styling assistant aan de slag gegaan bij diverse stylisten. Nadat zij enige jaren als assistant heeft gewerkt begint zij als zelfstandige stylist voor diverse opdrachtgevers te werken. Naast het stylen op de set denkt zij ook mee in de conceptfase. Zij stelt een sfeer voor in de vorm van moodboards, kleurenkaarten of schetsen.

Daarnaast verzorgt zij ook de hele produktie voor fotografie en film. Zij regelt modellen, lokaties, visagist, fotograaf en natuurlijk de props voor op de set. Zij werkt samen met een network van professionals zodat er altijd de beste mensen voor de desbetreffende opdracht ter beschikking zijn.

Naast haar werk als styliste voor fotografie en film ontwerpt zij ook winkelconcepten. Ook hierin biedt zij een van A tot Z concept. Ter inspiratie reist zij de hele wereld over en bezoekt geregeld de toonaangevende beurzen op gebied van trends, interieur en mode.